Over mij

Over mij

webfoto6

Ria Willemse

‘Het is goed om doelen te hebben, maar je leert altijd het meeste van de weg daar naartoe’

Na een vast dienstverband van ruim twintig jaar heb ik het jachtige leven van dagbladjournalist ingeruild voor het woelige leven van ondernemer. Ik werk en pionier als contentmaker, intermediair en tekstschrijver in mijn eigen bedrijf, Bureau Badwater. Ik wil voor klanten het beste in mij (en jou) boven water halen.

Duik in het verleden

Ik ben Ria Willemse, geboren en getogen in Haarlem (1964) als dochter van de slager. Mijn jeugd stond bol van de sport. Zwemmen, triatlon, waterpolo. Ik deed op  de schoolslag mee in de top van Nederland en zo reisde ik de wereld rond als topsporter in de nationale zwemploeg.  

Hoogtepunten in mijn zwemloopbaan waren deelname aan de wereldkampioenschappen van 1982 in Ecuador en het behalen van een bronzen plak met de wisselslag-estafette-ploeg bij de Universiade in Japan. Mijn topsportcarrière ging ook het zwembad te buiten. Meer dan 150 nationale overwinningen op de schoolslag in open water staan op mijn naam.  

Dieptepunten waren het nipt missen van deelname aan de Olympische Spelen van 1980 (Moskou), een droom spatte uiteen. Vooral de dieptepunten hebben mij gevormd. Ik heb geleerd te volharden in dingen die je met passie doet.  

Journalist

Na mijn middelbare schooltijd studeerde ik een paar jaar fysiotherapie, maar werd uiteindelijk doctorandus in de Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.  

Een werkzaam leven in de wetenschap? Nee. Ik rolde als freelancer de sportjournalistiek in. In de weekenden schreef ik sportverslagen voor de krant. Na mijn studie kreeg ik een vast contract aangeboden als journalist bij De Stentor.  

Krant naar nieuwsplatform

De Stentor veranderde in de loop der tijd van dagelijkse krant naar een breed nieuwsplatform, online en offline. In de loop der jaren verschenen vele artikelen, foto’s en video’s van mijn hand, variërend van nieuwsberichten en reportages tot paginagrote interviews, columns en achtergrondartikelen. Ik werkte aanvankelijk als sportverslaggever op de sportredactie, later kwam ik in actie op de nieuws-, bijlagen- en de regioredactie en werkte ik als bureau- en eindredacteur en fungeerde als coördinator van projecten.  

Bureau badwater

Werkwijze

Het eerste gesprekje is gratis. Mijn honorarium wordt in overleg met jou vastgesteld. Die beloning is afhankelijk van de soort opdracht en de tijd die ervoor (nodig) is.

Wees je ervan bewust dat ik zeer direct kan zijn. Dat is geen keuze, maar natuur, zo werk ik. Helder en duidelijk.

Hey, hoe kan ik je helpen?