Waterspiegel #24

Dingen doen waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt, dat is toch heerlijk? Het is een van de redenen waarom ik vorig jaar met mijn Bureau Badwater ben gestart.

Een jaar geleden alweer! Eén jaar! Hieperdepiep hoeraaaa!
Ik ben blij. Mooie opdrachten gehad, lekker gewerkt, genoten van mijn zelfstandigheid. Ik ben zelfs gekozen tot Employee of the Year! Geweldig!
Maar hoe mooi ik mijn werk ook vind (kom maar weer door met die heerlijke opdrachten), ik vind het nóg leuker om vrij te werken. Niks is zo mooi als vrij werk maken. Ja toch? Heerlijk. Creatief vrij werk is eigenlijk niets anders dan werk maken dat niet in opdracht is. Als creatief pionier ga ik soms zonder opdracht aan de slag. Vind ik mooi. Soms is dat met tekst, soms is dat met fotografie, soms is dat met verf. Er borrelt van alles. Inspiratie opdoen, creëren, dat is wat het is voor mij.
Ik geef mezelf komend jaar meer ruimte om creatief werk te maken. Omdat het kan, en omdat ik er heel blij van word. Niemand hoeft er iets van te vinden. Het creatieve proces is de bestemming, het plezier én het doel.
Ik kan het van harte aanbevelen. Doe eens iets of maak eens iets waarvan je weet dat niemand het per se hoeft te zien, te horen of te lezen. Zonder verwachtingen of specifiek doel. Dat geeft je de kans om je hart te openen. Wat? Geen tijd voor? Dat kan toch niet. ,,Dan máák je maar tijd’’, zou mijn moeder zeggen. Hoe je die tijd moet maken? Simpel. Besteed eens wat van je huidige werk uit. Gaat het om communicatie, tekst, eindredactie, van die dingen? Vraag mij dan. Krijgen we uiteindelijk allebei meer tijd voor vrij werk.

Hey, hoe kan ik je helpen?