Waterspiegel #6

Water is de enige stof op aarde die onder natuurlijke omstandigheden in vaste vorm (ijs), vloeibare vorm (water) en gasvormige toestand (damp) voorkomt. Het is eigenlijk precies hoe het er aan toe gaat bij Bureau Badwater. Soms is de stemming ijzig, ver onder vriespunt, en soms naderen de emoties het kookpunt (100 graden Celsius). En af en toe is er wat gasvorming… Maar, gelukkig, meestal loopt het hier bij Bureau Badwater zeer vloeiend.

Wel opmerkelijk: De laatste tijd worden we overspoeld met berichten over het stijgen van de
waterspiegel. Over natte voeten, regen, hittegolven, natuurrampen, smeltende ijskappen, klimaatverandering, broeikaseffect, overstromingen. Daar is zelfs een app voor: overstroomik.nl Als ik mijn woonplaats Raalte op die site invul krijg ik een reactie: ‘Je overstroomt waarschijnlijk niet’. Oh, gelukkig. Toch blij dat ik in het oosten van Nederland woon.
Voor de grap heb ik ook even ‘Haarlem’ ingevuld, en ‘Zandvoort’. Om te kijken hoe moeilijk de mensen het daar krijgen als het water komt. Reactie: ‘Je overstroomt waarschijnlijk niet’
Nou, lekker dan. Geen paniek dus mensen, gewoon doorzwemmen.

Tsja, die stijgende waterspiegel. Langzamerhand begin ik te begrijpen waar het door komt. Waar de kern van de zaak ligt. Ik weet natuurlijk niet óf er een causaal verband is. Opmerkelijk is het wel. De stijging van de waterspiegel is wel heel vaak aan de orde sinds Bureau Badwater in de lucht is. Kan toch geen toeval zijn?

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Hey, hoe kan ik je helpen?